NEEΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Στα φροντιστήρια ΕΠΙΓΝΩΣΗ δεν παρακολουθούμε τις εξελίξεις αλλά τις δημιουργούμε. Oι καινοτομίες μας έχουν αυστηρά καθορισμένους εκπαιδευτικούς στόχους και δεν αποτελούν μέσα εύκολο εντυπωσιασμού. Δείτε μερικές απ΄αυτές:

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ( interactive boards ):

H νέα εποχή είναι εδώ. Ο διαδραστικός πίνακας δεν είναι ΄΄μόδα΄΄ ή ΄΄εφέ΄΄, αλλά το μέλλον της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες. Η χρήση του φυσικά δεν είναι πανάκεια, ούτε πρέπει να αποτελεί διαφημιστικό τρυκ. Στα φροντιστήρια μας έχουμε ετοιμάσει και συνεχώς εμπλουτίζουμε και εξελίσσουμε το δικό μας πλήρες ψηφιακό υλικό. Η δημιουργικότητα των καθηγητών μας και η κατάρτισή τους έχουν οδηγήσει στην παραγωγή πληθώρας ψηφιακών αρχείων, με συγκεκριμένη εκπαιδευτική στόχευση που δεν καταργεί το χαρτί και το μολύβι αλλά διευρύνει τις δυνατότητες καθηγητών και μαθητών στην παρουσίαση, εμπέδωση και αφομοίωση των εννοιών, φαινομένων και εναλλακτικών μεθόδων προσέγγισης του εκπαιδευτικού αντικειμένου.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΞΗ ( virtual class ):

Εκεί που τελειώνει ο πραγματικός χωροχρόνος αρχίζει ο εικονικός. Το μάθημα δεν τελειώνει με την αποχώρηση του μαθητή από το φροντιστήριο. Η ψηφιακή τάξη τον ακολουθεί στο σπίτι ή όπου άλλου έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ο καθηγητής ΄΄ανεβάζει΄΄ το ψηφιακό υλικό σε δεδομένο χώρο και χρόνο, και το υλικό αυτό είναι προσβάσιμο από τον πιστοποιημένο χρήστη ( μαθητή ) με ένα απλό πάτημα του ποντικιού και την καταχώρηση ενός προσωπικού κωδικού.

ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΕΙΣ ( simulations ):

Πολλά φυσικά ( κυρίως ) φαινόμενα είναι αδύνατο να γίνουν κατανοητά χωρίς τις προσομοιώσεις που τα καθιστούν εύκολα αντιληπτά μέσω εικόνας και παραμετροποίησης από τον ίδιο το μαθητή. Αλλαγή παραμέτρων σε γνωστά προγράμματα ( π.χ. Interactive Physics, Geogebra κ.α ) δίνουν τη δυνατότητα στο μαθητή να αλλάξει κατά τη βούλησή του τα δεδομένα ασκήσεων και παραδειγμάτων του σχολικού βιβλίου ή άλλη πηγής και να βιώσει τα εξελισσόμενα φαινόμενα.

ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ( virtual lab ):

Το εργαστήριο αποτελεί τον πυλώνα των θετικών επιστημών. Ξεπερνάμε τους χωροτεχνικούς περιορισμούς μέσω παρακολούθησης πειραμάτων άμεσης εφαρμογής της διδακτέας ύλης, από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ( synchronous & asynchronous e-learning ):

Στην εκπαίδευση δεν υπάρχουν πια σύνορα. Ξεπερνάμε εμπόδια αποστάσεων, καιρικών φαινομένων και εκτάκτων αναγκών, κινητικών ή άλλων προσωπικών εμποδίων με εξειδικευμένες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης σε πραγματικό και μη χρόνο. Παρακολουθήστε το μάθημα ζωντανό ή βιντεοσκοπημένο ανάλογα με τις επιλογές σας. Αποθηκεύστε το υλικό του μαθήματος και επαναλάβετε το όσες φορές θέλετε. Μη χάσετε ούτε λεπτό μαθήματος λόγω ασθένειας, ακραίων καιρικών φαινομένων ή απλά λόγω μεγάλης απόστασης από τα παραρτήματά μας. Επιλέξτε ένα εξ αποστάσεως πρόγραμμα μαθημάτων και εξοικονομήστε χρόνο και χρήμα…

LMS ( Learning Management System ):

Tα φροντιστήρια μας συνεργάζονται με την εταιρία InEdu, η οποία παρακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις στο πεδίο της Τεχνολογικά Υποστηριζόμενης Εκπαίδευσης, έχει αναπτύξει την ολοκληρωμένη πλατφόρμα InEdu LMS η οποία υλοποιείται μέσω του Microsoft Office 365 για εκπαιδευτικά ιδρύματα. Το Microsoft Office 365 και συγκεκριμένα το πλάνο Α2, περιλαμβάνει τα εξής προγράμματα: SharePoint Online: Δημιουργία ιστοσελίδων για κοινή χρήση εγγράφων και πληροφοριών. Lync Online: Άμεση επικοινωνία (κλήσεις, video κλήσεις, άμεσα μηνύματα) με δυνατότητα ταυτόχρονης σύνδεσης πολλών χρηστών ( τηλεδιάσκεψη ). Exchange Online: Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Office Web Apps: Word, Excel, PowerPoint και OneNote που ανοίγουν μέσω browser. H InEdu έχοντας αναλάβει την παραμετροποίηση του Office 365 και την προσθήκη πρόσθετου λογισμικού (προγραμματισμός), παρέχει την πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης InEdu LMS.

Δυνατότητες InEdu LMS για κάθε χρήστη

O μαθητής θα μπορεί:

 • Να έχει πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό και στις ανακοινώσεις του εκπαιδευτικού οργανισμού.
 • Να διαχειρίζεται το πρόγραμμά του.
 • Να υποβάλλει εργασίες.
 • Να συμμετέχει σε quiz ερωτήσεων και tests.
 • Να επικοινωνεί με τους συμμαθητές και τους καθηγητές του.

Ο καθηγητής θα μπορεί:

 • Να καταχωρεί το εκπαιδευτικό του υλικό και τις ανακοινώσεις που αφορούν τους μαθητές του.
 • Να οργανώνει τη δομή της κάθε παράδοσης μαθήματος (σχέδιο μαθήματος κ.λπ.).
 • Να αναθέτει εργασίες και ασκήσεις στους μαθητές του.
 • Να διαχειρίζεται το πρόγραμμά του.
 • Να διαχειρίζεται την προσωπική του σελίδα.
 • Να επικοινωνεί με τους υπόλοιπους χρήστες.
 • Να πραγματοποιεί μαθήματα εξ αποστάσεως (π.χ. ενισχυτική διδασκαλία όταν θα χρειάζεται).

Ο γονέας θα μπορεί:

 • Να παρακολουθεί το πρόγραμμα του παιδιού του.
 • Να παρακολουθεί την πορεία του, τις βαθμολογίες του και τις απουσίες του.
 • Να συμμετέχει σε online συζητήσεις και έρευνες.
 • Να επικοινωνεί με τους υπόλοιπους χρήστες.

HΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ( e-book ):

To ηλεκτρονικό βιβλίο είναι πλέον εδώ. Η χρήση του είναι ακόμη πιλοτική και προαιρετική αλλά συγκεντρώνει πλήθος πλεονεκτημάτων. Ενδεικτικά, ο μαθητής που θα επιλέξει το e-book θα έχει: i) Δυνατότητα αποθήκευσης τεράστιου όγκου δεδομένων ( 4GB ) με κάθε μορφή αρχείου κειμένου, ήχου και εικόνας ( doc, pdf, mp3, mp4, avi, jpg κ.α. ), ii) Ευκολία χρήσης και μεταφοράς ( βάρος 210g, οθόνη αφής 6’’ ), iii) Σύνδεση στο διαδίκτυο ( wi-fi ), iv) Προσωπική χρήση πέραν των φροντιστηριακών αναγκών ( π.χ. ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων ).

Copyright 2016 ΕΠΙΓΝΩΣΗ
Web Development by SiEBEN & Xparity